Raad van Kerken Stad Groningen

This is a repeating event

Meditatiegroep Stilte in Stad

13sep19:3020:30Meditatiegroep Stilte in Stad

Event Details

Christelijke meditatie volgens WCCM
Mediteren en bidden is iets wat veel mensen willen doen, maar waarbij het prettig is als je het samen kan doen. De oecumenische Wereldgemeenschap voor Christelijke Meditatie (World Community for Christian Meditation) stelt zich ten doel om meditatie, zoals onderwezen door de benedictijner monnik John Main (1926-1982), te beoefenen en te bevorderen. Deze meditatiemethode is in feite contemplatie op een gebedswoord

Meditatiegroep Stilte in Stad
De meditatiegroep ‘Stilte in Stad’ is een initiatief van de Oud-Katholieke parochie van de H. Martinus in Groningen. Dit doet zij in samenwerking met de WCCM.
De meditatie is vrij toegankelijk. De kerk is open vanaf 19.15 uur. Om 19.25 uur steken we de kaars aan en gaat de stilte in. De meditatie begint om 19.30 uur met een kort inleidend gebed en een korte inleiding tot de stilte. Daarna mediteren we ca. 15 minuten in stilte. Wanneer de gong weer klinkt wordt er een tekst gelezen uit de Bijbel of een andere christelijke bron en zijn we nog een kleine 10 minuten stil. We sluiten af met het ‘Onze Vader’ en een kort gebed.
Aansluitend vieren we de completen, het afsluitende gebed van de dagelijkse getijdegebeden. We zingen de completen in het Nederlands op Gregoriaanse melodie├źn. De bijeenkomst eindigt rond 20.30 uur.
Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Wilt u meedoen? Loop gewoon eens binnen!

Waar: Oud-Katholieke kerk, Witte de Withstraat 2; 9726 EC Groningen
Wanneer: Dinsdagavond (behalve tijdens vakanties) om 19.30 uur
Informatie: www.groningen.oudkatholiek.nl en www.wccm.nl

meer...

Tijd

13 September 2022 19:30 - 20:30(GMT+02:00)

Lokatie

Oud-Katholieke kerk

Witte de Withstraat 2

Other Events