Raad van Kerken Stad Groningen

VoW-viering: Thomas

19nov11:3012:30VoW-viering: Thomas

Event Details

Thomas komen we tegen in het evangelie van Johannes (20:24-29). Hij is de geschiedenis in gegaan als de ongelovige Thomas. Zijn naam betekent ‘tweeling’. Misschien dat er twee Thomassen zijn.

  1. De ongelovige Thomas van ‘eerst zien en dan geloven’. Thomas als archetype van mensen die niet blind kunnen vertrouwen op iemands woord. Degenen die de feiten ontkennen, omdat ze niet passen in hun wereldbeeld.
  2. De kritische Thomas die worstelt met geloof in de opstanding. Hij kan pas geloven in de opstanding als hij zeker weet dat de littekens van Jezus niet weggepoets worden, maar te zien en te voelen zijn.

In de Immanuelkerk worden ieder seizoen een aantal Vieringen Op Weg (VOW) gehouden. Kenmerkend voor deze vieringen is dat de voorbereidingsbijeenkomsten even belangrijk zijn als de viering zelf. We bespreken samen een thema en gaandeweg bedenken we hoe we over dat thema een viering kunnen maken. NB: Niet iedereen die meedoet in de voorbereiding hoeft mee te werken in de viering. De thema’s worden ieder voorjaar in overleg ingebracht en d.m.v. stemming gekozen. Het komend seizoen zijn dat de volgende thema-vieringen. 

Najaar: Thomas; Winter 2023-2024:”De zachte krachten zullen zeker winnen” ;

Voorjaar 2024:  Duurzaamheid

Het ongeloof van de Heilige Thomas, Caravaggio 1602

meer...

Tijd

19 November 2023 11:30 - 12:30(GMT+02:00)

Lokatie

Immanuelkerk

Overwinningsplein 1

Other Events